Індекс Dow Jones підскочив більш ніж на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс Dow Jones підскочив більш ніж на 11%

Валюта
753
Американські фондові індекси завершили торги у вівторок істотним підйомом на тлі сподівань на узгодження владою США програми допомоги економіці на тлі пандемії коронавірусу.
Індекс S&P 500 відійшов від мінімуму 2016 року і продемонстрував максимальний одноденний приріст з жовтня 2008 року, в той час як індикатор Dow Jones підскочив більш ніж на 11%, що стало найістотнішим підйомом з 1933 року.
Американські законодавці у вівторок обговорювали фінальні деталі $2-трильйонного законопроєкту Про екстрену допомогу економіці і громадянам, спікер Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі висловила надію, що угоду вдасться узгодити до кінця дня.
“Акції США реагують на можливість ухвалення величезного пакету податково-бюджетних стимулів і якоїсь ясності в політичній ситуації», — сказав експерт Franklin Templeton Стівен Довер, якого цитує агентство Bloomberg.
За підсумками торгів днем раніше американські фондові індекси зазнали суттєвих втрат. Інвестори проігнорували оголошення Федеральної резервної системи (ФРС) про нові широкі заходи з підтримки ринку і економіки США, пише MarketWatch.
ФРС в понеділок оголосила про те, що не обмежує програму кількісного пом’якшення будь-яким обсягом і буде викуповувати стільки активів, скільки буде потрібно. Раніше розмір QE був встановлений на рівні $700 млрд. Крім того, американський ЦБ запустить кілька нових програм кредитування обсягом $300 млрд.
Опубліковані у вівторок статдані показали, що ділова активність в США в цьому місяці продемонструвала рекордний спад з часу закінчення останньої глобальної економічної кризи в 2009 році на тлі кризи, викликаної пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.
Зведений індекс менеджерів закупівель (PMI), що розраховується IHS Markit, в березні опустився до історичного мінімуму в 40,5 пункту в порівнянні з 49,6 пункту в попередньому місяці, згідно з попередніми оцінками. Це максимальне падіння індексу з жовтня 2009 року, коли почалися розрахунки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас