Держави ЄС, крім Ірландії, ввели через COVID-19 обмеження на поїздки всередині союзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держави ЄС, крім Ірландії, ввели через COVID-19 обмеження на поїздки всередині союзу

Світ
381
Країни ЄС значно розширили обмеження на поїздки всередині союзу і продовжують вводити контроль на внутрішніх кордонах країн союзу через епідемію коронавірусу.
“Ми можемо тепер оголосити, що всі держави-члени, за винятком Ірландії, а також всі асоційовані з Шенгенським простором країни ввели тимчасове обмеження на необов’язкові поїздки всередині ЄС”, – повідомив офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Ерік Мамер у вівторок на брифінгу в Брюсселі.
Прес-секретар також зазначив, що минулої п’ятниці на відеоконференції міністрів внутрішніх справ країн ЄС, які проводять тепер такі наради двічі на тиждень для координації дій держав-членів, якраз обговорювалося питання про обмеження необов’язкових поїздок в країни Євросоюзу.
Інший представник ЄК Адальберт Янц пояснив механізм прийняття рішень про обмеження в’їзду до Євросоюзу.
“З юридичної точки зору, мова йде про національні рішення, прийняті в скоординованому порядку. Строго юридично, кожній державі-члену належить самому вводити такі рестрикції, але оскільки йдеться про рішення, узгоджене главами держав і урядів Європейського союзу, нормально, що воно скоординоване”, – відповів Янц на відповідне питання.
Він додав, що “рішення прийнято спочатку на термін в 30 днів – і воно може бути продовжено в залежності від розвитку ситуації”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас