Нова технологія дозволяє маркувати фотографії невидимими водяними знаками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія дозволяє маркувати фотографії невидимими водяними знаками

Технології&Авто
582
Французький стартап Imatag розробив технологію, яка дозволяє помічати зображення водяними знаками, навіть якщо вони були змінені, обрізані, відредаговані або стиснуті.
Багато фотографів і брендыв ставлять водяні знаки на свої фотографії, щоб можна було бачити, хто є автором фото або джерелом зображення, коли фотографія розміщена в Інтернеті і в соціальних мережах. Але це не ідеально. Якщо помістити крихітний логотип в кут, то фото можна просто легко обрізати, щоб залишити логотип за межами фотографії.
У базах даних стандартних фотографій, таких як Getty і Shutterstock, в центрі фотографії розміщений гігантський логотип, тому його практично неможливо використовувати, якщо у вас немає необхідних ліцензійних прав.
Нова технологія використовує інший підхід. Коли ви відзначаєте фотографію, окремі пікселі змінюються по всьому зображенню, тому ви не можете помітити це при порівнянні з вихідним зображенням. Коли змінюється фотографія, деякі пікселі будуть змінені, але не всі. Таким чином, завжди можете знову знайти водяний знак.
«Нема необхідності міняти кольори безпосередньо. Ви повинні почати з аналізу відтінків сірого, і це те, що ми робимо», – сказав Матьє Десубо, співзасновник і генеральний директор компанії. «Ми використовуємо психовізуальны маски, щоб водяний знак неможливо було побачити звичайним зором».
Технологія призначає підпис для кожної фотографії, яку вона обробляє. Слідуючи тим же алгоритмом, можна просто порівняти заголовки кількох знімків, щоб побачити, якщо вони прийшли з одного джерела.
Компанія також запустила свій сервіс для кількох варіантів використання. З Imatag Monitor компанія відстежує авторські зображення в Інтернеті, щоб побачити, де вони з’являються.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас