Обсяг випуску промислової продукції Донецької області в січні-лютому зменшився на 6,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг випуску промислової продукції Донецької області в січні-лютому зменшився на 6,8%

Казна та Політика
197
Промислове виробництво Донецької області (без урахування частини тимчасово окупованої території) в січні-лютому 2020 року порівняно з січнем-лютим попереднього року скоротилося на 6,8%. У лютому обсяг продукції був на 3,2% меншим, ніж в лютому 2019 року, і на 0,7% меншим, ніж у січні 2020 року.
З початку року не всі підприємства мали достатньо замовлень для стабільної роботи. Позначилося також зниження попиту на продукцію паливно-енергетичного комплексу внаслідок аномально теплої погоди. На динаміку виробництва в лютому в порівнянні з попереднім місяцем вплинула менша кількість календарних і робочих днів. У добувній промисловості і розробці кар’єрів лютневий обсяг продукції зменшився в порівнянні з січнем 2020 року на 4,2%, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – на 6,5%, виробництві коксу і продуктів нафтопереробки – на 7,2%, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 7,4%.
У січні-лютому 2020 року порівняно з аналогічним періодом попереднього року обсяг продукції зменшився у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів на 1,8%, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції – на 4,8%, текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 7,0%, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 9,2%, виробництві коксу і продуктів нафтопереробки – на 12,9%, виробництві, постачанні і розподілі електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря – на 14,1%, добувній промисловості та розробці кар’єрів – на 20,2%.
Збільшився в січні-лютому 2020 року порівняно з січнем-лютим 2019 року випуск продукції в машинобудуванні на 3,1%, металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів – на 7,4%. Позитивна динаміка забезпечена на всіх підприємствах металургійного циклу, тобто зріс випуск чавуну, сталі, прокату. Так, виробництво плоских напівфабрикатів з нелегованої сталі збільшилося з початку року на 16,8%.
За матеріалами:
ГУСДО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас