Міжнародний банк реконструкції та розвитку може виділити Україні $500 мільйонів кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний банк реконструкції та розвитку може виділити Україні $500 мільйонів кредиту

Казна та Політика
227
Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) з групи Світового банку може виділити Україні 500 млн дол. кредитних коштів на підтримку держбюджету в умовах карантину, введеного українською владою з метою недопущення масового поширення коронавірусу в країні.
Про це заявила генеральний директор Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) Олена Волошина.
“Ми будемо і далі шукати інші інструменти для того, щоб підтримувати не тільки наших клієнтів, але і приватний сектор в цілому. Наші колеги з Міжнародного банку реконструкції та розвитку зараз перебувають у переговорах з приводу виділення 500 мільйонів кредиту для підтримки бюджету України, і на додаток до цього ведуться переговори про кількамільйонне спеціальне фінансування, яке піде на боротьбу з коронавірусом”, – сказала Волошина.
Вона також додала, що через коронавірус і введення обмежувальних заходів найбільше постраждає малий бізнес, особливо зі сфери послуг. “Тому що ніхто не розуміє, як надовго затягнеться призупинення діяльності цього бізнесу”, – підсумувала генеральний директор IFC.
11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію коронавірусу. Станом на ранок 23 березня в Україні зафіксовано 73 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас