Суперкомп'ютер IBM знайшов 77 варіантів боротьби з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суперкомп'ютер IBM знайшов 77 варіантів боротьби з коронавірусом

Технології&Авто
2503
Коронакриза наростає з кожним днем, оскільки вірус поширюється по всьому світу з експоненційною швидкістю. Проте, дослідження також просуваються прискореними темпами – практично всі провідні вчені світу і експерти в галузі суспільної охорони здоров’я об’єднуються для пошуку рішень цієї пандемії.
Використовуючи IBM Summit – найшвидший у світі суперкомп’ютер, здатний обчислювати до 200 квадрильйонів операцій на секунду – дослідники з Національної лабораторії Ок-Ріджа шукали хімічні речовини, які можуть взаємодіяти з новим коронавірусом і перешкоджати його поширенню. Коронавіруси, такі як SARS-CoV-2 – вірус, що викликає респіраторне захворювання COVID-19 – заражають людей, вражаючи їхні клітини. Заражені клітини потім починають реплікувати вірусний матеріал.
Кожна заражена клітина може випустити мільйони копій вірусу, перш ніж клітина остаточно зруйнується і помре. Потім ці віруси можуть інфікувати довколишні клітини або опинитися в крапельках, які залишають легені (основний спосіб інфекції SARS-CoV-2) через кашель, тим самим потенційно заражаючи інших людей. Коронавірус названий так через короноподобні шипи, що виступають з його поверхні. Саме через ці піки вірус вводить генетичний матеріал в клітини-господарі, щоб розмножуватися.
Дослідники з Оук-Ріджа на чолі з Міколасом Смітом використали феноменальну обчислювальну потужність IBM Summit для моделювання того, як різні атоми і частки в коронавірусі хімічно реагують на різні сполуки. Після тисяч симуляцій дослідники визначили 77 можливих хімікатів, які можуть зв’язуватися з гостроконечним білком коронавірусу і блокувати його від зараження клітин.
Ці хімічні речовини, про які повідомлялося на сервері попередньої друку ChemRxiv, можуть використовуватися в нових вакцинах або противірусних препаратах, призначених для скорочення поширення COVID-19 або навіть для лікування захворювання. Дослідники планують проводити більше симуляцій, оскільки вони отримують більше інформації про білки коронавірусу і про те, як він поширюється. Цього місяця з’явилася більш точна модель сплеску білка коронавірусу, і дослідники з Оук-Ріджа планують включити його для своїх наступних симуляцій.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас