Артем Ковбель: ідеологія команди як незаперечна перевага бізнесу в боротьбі з COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Артем Ковбель: ідеологія команди як незаперечна перевага бізнесу в боротьбі з COVID-19

Фондовий ринок
641
Пандемія COVID 19 показала, що немає нічого вічного, і правила гри можуть змінюватися буквально протягом тижня, причому не локально, а глобально в рамках усього світу.
Так само як у фільмі “Ефект метелика”: «Помах крила метелика в одній частині світу може спровокувати землетрус в іншій частині».
Такий виклик для бізнесу, а саме провадження подальшої господарської діяльності в умовах обмеженого попиту і падіння платоспроможності з боку клієнта, при наявності кредитів (кредитне навантаження), постійних витрат (оренда офісу, заробітна плата співробітникам тощо) – є нелегким, оскільки на кону стоїть виживання бізнесу в цілому.
В таких умовах грошовий потік (cash flow) – однозначно впаде через паніку і непевність, а fixed cost, звісно, теж буде скорочуватися, але переважно залишається константним.
Дистанційна робота співробітників компанії – це новий формат роботи, який однозначно, як лакмусовий папірець, дасть нові результати і порушить нові питання. Наприклад – здатність співробітника зберігати ефективність при віддаленій роботі.
Збереження заробітної плати співробітникам в умовах карантину як абсолютне рішення для отримання оптимального результату в частині його ефективності
На моє глибоке переконання, збереження ЗП в повному обсязі – далеко не 100% рішення, адже кожен з нас розуміє, що налаштування на роботу відрізняється від налаштування вдома.
Ми з командою, наприклад, ось уже на впродовж останніх 5 років завжди збираємося в неділю на кілька годин для того щоб:
  • підготуватися морально до робочого тижня і згладити емоційний перепад: дім-офіс;
  • спланувати завдання на тиждень і розподілити ролі між членами команди. Обов’язково ставте дедлайни, адже завдання без дедлайну – це провалене завдання;
  • ще раз нагадати один одному про ключові параметри ефективності, позаяк саме Key Performance Indicators (KPI) допоможуть визначити рахунок на табло за підсумками місяця і конкретну ефективність кожного з членів команди і результату госп. діяльності компанії;
  • звіритися, чи йдемо ми в графіку в частині надходжень з боку клієнтів – (cash flow check);
  • спланувати тактичні і освіжити стратегічні дії (план на рік), згідно з концепцією Демінга OODA – observe-orient-decide-act – режим роботи, в рамках якого йде звірка в частині чіткого виконання поставлених завдань.
Рекомендую і вам проводити такі зустрічі. Незаперечним ефектом (вже можу сказати виходячи зі свого досвіду) від такого типу підготовки до трудового тижня є ключове, те що неможливо купити ні за які гроші – ідеологія команди.
Нематеріальний актив, який однозначно виступить локомотивом в такий складний час
Ідеологія – непідвладна часу, умовам і правилам гри, впливу зовнішніх факторів на кожного з членів команди, оскільки є безумовною, як любов до своєї дитини. У моїй компанії ідеологія складається з 30 правил. Ось кілька таких правил:
  • зробіть з роботи хобі;
  • будьте 24/7/365 на зв’язку. Адже пропущений дзвінок – це шлях до бідності;
  • правило заходу сонця свідчить про те, що кожне завдання має бути виконане до 16:00;
  • не допускайте прокрастинації (постійне відкладання важливих справ, завдань, доручень – ред.);
  • виштовхуйте себе із зони комфорту, адже прогрес можливий виключно в зоні дискомфорту.
Виховуйте свої команди в першу чергу ідеологічно, тоді ефективність Вашої команди буде безумовною і невразливою навіть при впливі макроекономічних чинників, таких як COVID-19!
Артем Ковбель, старший партнер Vigilant Forensic Botique, аудитор, member ASIS, ACFE, ASCP
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас