В Україні з травня трудові пенсії проіндексують на 11% (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з травня трудові пенсії проіндексують на 11% (інфографіка)

Особисті фінанси
1672
Із травня поточного року відбудеться індексація трудових пенсій на 11%.
Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна під час онлайн брифінгу.
«Із травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 мільйонів пенсіонерів. Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії півтора мільйонам пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії у розмірі 500 гривень», – сказала Лазебна.
Міністр розповіла, що з квітня буде здійснено одноразову виплату по 1 тисячі гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень.
«Таких пенсіонерів у нас більше 10 мільйонів. Таку ж саму виплату отримають більше 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги, які отримують цю допомогу замість пенсії. Це люди, які мають інвалідність з дитинства, це діти з інвалідністю і це отримувачі соціальних пенсій», – додала міністр.
За її словами, тисячу гривень і індексацію пенсій Пенсійний фонд проводить автоматично, тому звертатись нікуди не потрібно.
В Україні з травня трудові пенсії проіндексують на 11% (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Президент Зеленський заявив, що уряд готовий доплатити пенсіонерам, які отримують менше 5 тисяч гривень. Також уряд індексує пенсії.
  • Пенсійний фонд України затвердив показник середньої заробітної плати за січень 2020 року, який, згідно із законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, враховується для обчислення пенсії. Згідно з повідомленням, середня зарплата у січні становила 9 581,38 гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас