УЗ готує галузеві лікарні на випадок ускладнення епідемічної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ готує галузеві лікарні на випадок ускладнення епідемічної ситуації

Казна та Політика
356
“Укрзалізниця” вживає невідкладних заходів, щоб на випадок ускладнення епідеміологічної ситуації в Україні підготувати клінічні лікарні до прийому хворих на коронавірусну інфекцію.
Про це повідомляє пресслужба УЗ.
“Так, на сьогодні для працівників залізничних лікарень та регіональних філій товариства вже закуплено більше 10 тис. респіраторів, 43 тисячі одноразових рукавичок, понад 4,2 тис захисних окулярів, близько 500 флаконів засобів для дезінфекції медичних інструментів та обладнання, 1 тис. упаковок поліетиленових пакетів для біонебезпечних відходів, 100 пластикових контейнерів для медичних інструментів, близько 5 тис. літрових антисептиків для рук, спиртовмісні серветки тощо”, – йдеться у повідомленні.
Також планують закупити майже 1 тисячу електронних інфрачервоних термометрів, понад 11 тисяч медичних халатів та майже 44,5 тисячі одноразових медичних масок.
“Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в медичних закладах Укрзалізниці призупинено планову госпіталізацію хворих та плановий прийом пацієнтів, у тому числі планові амбулаторні та стоматологічні консультації лікарів, роботу денних стаціонарів для хворих амбулаторно-поліклінічних підрозділів, проведення діагностичних та фізіотерапевтичних процедур.
На час карантину в галузевих медичних закладах призупинені обов’язкові профілактичні медичні огляди, окрім передрейсових та післярейсових для залізничників, задіяних у процесі перевезень”, – додали в компанії.
Зазначається, що у всіх медичних закладах посилені протиепідемічні заходи – здійснюється дезінфекція приміщень та вологе прибирання, обмежено доступ до приміщень лікарень громадян, що відвідують хворих.
Також УЗ підготувала 15 галузевих об’єктів соціальної сфери – дитячі табори, оздоровчі заклади та пансіонати товариства загалом на понад 3,7 тисяч ліжко-місць.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас