Volkswagen оцінив збитки від дизельного скандалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen оцінив збитки від дизельного скандалу

Фондовий ринок
2668
Volkswagen втратив через «дизельгейт» 31,1 мільярда євро, ще 2,9 мільярда євро він заплатить протягом 2020 року і 1,2 мільярда – в наступному році. Таким чином, загальний обсяг збитків досягне 35 мільярдів євро при нинішній ринковій капіталізації компанії в розмірі 48,5 мільярдів євро.
Про це повідомляє Reuters.
Дизельний скандал, або дизельгейт, як його охрестили в західній пресі, розгорівся в 2015 році. Тоді з’ясувалося, що Volkswagen використовував спеціальні пристрої і програмне забезпечення для обходу тестів на вміст шкідливих викидів. Концерну довелося відкликати для ремонту і навіть викуповувати у власників 11 мільйонів автомобілів Volkswagen, Porsche, Audi і Seat з дизельними моторами EA189.
На початку 2020 року Управління з охорони конкуренції і споживачів Польщі (UOKiK) виписало Volkswagen штраф у розмірі 120 мільйонів злотих (близько 31,6 мільйона доларів). Рекордну для польського відомства санкцію було накладено «за введення в оману споживачів щодо рівня викидів вихлопних газів». Також в січні цього року концерн отримав штраф від канадської влади на суму 149,7 мільйона доларів.
Через махінації були заарештовані глава відділу розробок двигунів Porsche Йорг Кернер, колишній член правління Porsche Вольфганг хац, екс-глава Audi Руперт Штадлер, топ-менеджер Volkswagen Олівер Шмідт і Мартін Вінтеркорн, який обіймав пост керівника Volkswagen.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас