Вартість російської нафти обвалилася до 18-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість російської нафти обвалилася до 18-річного мінімуму

Енергетика
1579
18 березня російська нафта Urals з поставкою в Північно-Західну Європу подешевшала на $5,25/барель — до $18,64. Це мінімальна ціна з лютого 2002 року.
Про це пише Argus Media.
Тиск на ціни в тому числі мала інформація про збільшення відвантажень сорту з балтійських портів протягом 1−5 квітня на 25% в порівнянні з аналогічним періодом поточного місяця — приблизно до 2 млн барелів/добу. Вартість Urals неухильно знижується на тлі рішення Saudi Aramco різко зменшити контрактні ціни на квітневі партії.
Учасники ринку не виключають подальшого зниження цін на нафту на тлі скорочення нафтопереробки. Причиною цього стало скупчення нафтопродуктів в сховищах внаслідок значного зниження світової економічної активності через пандемію коронавірусу. Закінчення угоди ОПЕК+ лише погіршить ситуацію і призведе до збільшення пропозиції сировини на світовому ринку, вважають трейдери.
Котирування нафти почали падати 9 березня після розриву угоди ОПЕК+ щодо скорочення виробництва та після початку цінової війни. Ціни на нафту впали минулого тижня на 27%, до $33−34 за барель. Цього тижня вони продовжили знижуватися. Вчора ціна нафти марки Brent в ході торгів на біржі ICE подолала психологічний бар’єр і опустилася нижче $25 за барель. На максимумах в січні 2020 року ціна бареля Brent перевищувала $71. За 2,5 місяці її вартість знизилася більш ніж на $40.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас