Милованов закликав бізнес перевести співробітників на систему ФОП для протидії кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов закликав бізнес перевести співробітників на систему ФОП для протидії кризі

Казна та Політика
8297
Найбільшого впливу зазнає малий та середній бізнес, у якого слабка фінансова ситуація або нестабільний та нелояльний попит та постачальники.
Таку думку висловив колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.
“Реакція та дії бізнесу під час кризи мають бути швидкими. Будь які плани та стратегії мають постійно переглядатись в залежності від змін ситуації. Важливо щоб координація таких дій відбувалось за лідерством власників або керівників компаній. Планування та виконання кризових заходів не можна аутсорсити консалтинговій компанії або персоналу середнього рівня. В той же час, успіх і ефективність кризових дій залежить від вчасної наявності достовірної та повної інформації. Тому компанії мають активізувати використання можливостей збору та аналізу інформації всередині компанії та на ринку. Тобто компанії мають одночасно використовувати обидві стратегії: прийняття рішень зверху вниз і пропозицій рішень знизу догори”, – пише Милованов.
Він привів 5 рекомендацій, які можуть допомогти малому бізнесу пережити карантин та економічну кризу:
  • реструктурувати та відтермінувати борги та позики від партнерів та фінансових інституцій;
  • переглянути умови оплати оренди нерухомості, попросивши значну знижку або відтермінування;
  • перевести максимальну кількість співробітників на спрощену систему оподаткування для зниження податкового навантаження;
  • скоротити або відправити у тимчасові відпустки без оплати некритичний персонал, але одночасно гарантувати критичному персоналу компанії, що вони будуть захищені під час кризи. Замість скорочення, якщо є така можливість, персонал можна перевести на інші типи роботи (наприклад, розробка нових послуг та продуктів попит на які з’явився під час кризи, або планування та підготовка до відновлення роботи компанії після кризи) або навіть тимчасово позичити іншим компаніям, навіть зі знижкою;
  • обмежити найм нового персоналу. Дуже ймовірно, що незабаром ринкові зарплати для певних професій знизяться, і на ринку з`явиться багато вільних професіоналів.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня підтримала законопроєкт, яким скасувала сплату ЄСВ для фізосіб-підприємців на час карантину в зв’язку з коронавірусом.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас