😷В Оксфорді створили тест, який може визначити коронавірус за 30 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷В Оксфорді створили тест, який може визначити коронавірус за 30 хвилин

Світ
3223
Оксфордські вчені розробили технологію експрес-тестування, яка дозволить діагностувати коронавірус COVID-19 всього за 30 хвилин.
Про це повідомляється в пресрелізі університету.
Вчені стверджують, що новий тест працює у три рази швидше існуючих: зараз для цього необхідно почекати від 1,5 до 2 годин.
“Краса цього нового тесту полягає в розробці системи виявлення вірусів, яка може специфічно розпізнавати фрагменти РНК людини і РНК COVID-19. Тест має вбудовані перевірки для запобігання помилкових спрацьовувань чи негативних результатів, і результати були дуже точними”, – заявив професор Вей Хуанг.
Повідомляється, що дана технологія вже була перевірена на реальних клінічних зразках у лікарні Шеньчженя в Китаї.
Наразі оксфордські вчені працюють над створенням пристрою, який дозволить проводити експрес-тест в клініках, аеропортах або навіть вдома.

Довідка Finance.ua:

  • Вакцина від нового коронавірусу буде доступна на ринку восени 2020 року. Відповідну заяву зробила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн після переговорів з керівництвом німецької біотехнологічної компанії CureVac.
  • Місто Ухань, адміністративний центр китайської провінції Хубей, що вважається епіцентром поширення коронавірусу Covid-19, може повністю очиститися від інфекції до кінця поточного місяця, карантин у місті може бути поступово знято, вважає один з провідних вірусологів КНР Лі Ланьцзюань.
  • Китайські вчені розробили систему, яка здатна прогнозувати тенденції поширення коронавірусу COVID-19.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас