Компанії, які довозять працівників на роботу, не потрапили під обмеження щодо пасажироперевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії, які довозять працівників на роботу, не потрапили під обмеження щодо пасажироперевезень

Фондовий ринок
769
Нові урядові обмеження в роботі пасажирського транспорту через запроваджений карантин у рамках протидії поширенню коронавірусу по території України, зокрема, запровадження заборони до 3 квітня на здійснення всіх регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні (крім легкових автомобілів) не стосуються транспорту компаній, які в цей період зможуть організувати перевезення співробітників до місця роботи.
Як повідомили в прес-службі Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), за оперативною інформацією Міністерства інфраструктури України, перевезення співробітників у транспортних засобах, що належать компаніям, підпадають під категорію регулярних спеціальних перевезень.
“Таким чином, дія постанови не поширюється на транспортування співробітників (до/з місця роботи) в транспортних засобах, що належать компаніям. У той же час, Асоціація очікує офіційного роз’яснення міністерства щодо трактування цього положення”, – сказано в повідомленні.
Також наголошується, що при здійсненні таких перевезень водії таких транспортних засобів повинні мати з собою перелік документів, встановлений законом України «Про автомобільний транспорт», і надавати їх на вимогу працівників Національної поліції України та Державної служби з безпеки на транспорті.
“Те ж саме стосується ситуації, якщо у компанії немає власного транспорту, а перевезення здійснюються на основі договору з транспортною компанією. Для підтвердження статусу регулярних спеціальних перевезень необхідно мати вичерпний перелік документів”, – уточнили в прес-службі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас