Київським підприємцям, які працюють на ринках у карантин, загрожує до трьох років в'язниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київським підприємцям, які працюють на ринках у карантин, загрожує до трьох років в'язниці

Казна та Політика
2778
З 18 березня у Києві заборонена робота підприємств ринкової мережі будь-якої форми власності і підпорядкування через карантин. Порушників каратимуть відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України – штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.
Про це повідомляє пресслужба КМДА.
«Я розумію, що навіть кілька тижнів простою – це великі втрати для людей, які годують всю сім’ю своєю працею на ринку чи магазинчику. Однак, на жаль, сьогодні в такій ситуації живе увесь світ. І закриття місць, де люди можуть перетинатися, – це частина тих заходів, які допоможуть багатьом зберегти своє здоров’я та життя. Тому я підписав окреме доручення, яке передбачає перевірку і моніторинг спільно з підрозділами Національної поліції України несанкціонованої роботи ринків. І в разі виявлення таких фактів буде вжито заходів відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України. А саме: порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням», – повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.
За його словами, заборона роботи підприємств ринкової мережі будь-якої форми власності та підпорядкування триватиме з 18 березня попередньо до 3 квітня 2020 року.

Довідка Finance.ua

Відповідно до статті 325 ККУ:
  • Порушення правил та норм, встановлених із метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, – карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
  • Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас