Що буде з впровадженням е-квитка у Києві в умовах карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з впровадженням е-квитка у Києві в умовах карантину

Казна та Політика
2075
Через введення у Києві карантину і припинення роботи столичного метрополітену до 3 квітня киян хвилює питання, що буде з впровадженням е-квитка. Його запуск в промислову експлуатацію було заплановано владою на 1 квітня цього року.
“Поки ми не плануємо переносити впровадження е-квитка. Але зараз у нас вже виникли труднощі з тим, що ми не встигаємо надрукувати усім дітям електронні учнівські квитки. Оскільки діти не ходять у школи через карантин. Також є проблема зі студентськими проїзними. Плюс проблема з розповсюдженням синіх карт – основні точки їх реалізації знаходяться у метрополітені, а він зараз закритий. На завтра запланована нарада з цього приводу в мерії, де буде прийнято рішення про дату запуску е-квитка. Технічно ми готові до запуску, але є певні труднощі, через які можливе зміщення дати запуску”, – розповів сайту “Сегодня” Юрій Назаров, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.
За його словами, вже зараз 700 тисяч пасажирів їздить у транспорті Києва за електронним квитком, з них 365 тисяч користуються безконтактної карткою Kyiv Smart Card.
У департаменті кажуть, що кияни вже активно користуються електронним квитком і запуск усієї системи носить формальний характер.
Там додають, що будуть шукати технічне рішення, щоб оперативно підготувати документацію і виготовити необхідну кількість електронних учнівських та студентських квитків для проїзду у міському транспорті.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас