Коронавірус вплине на міжнародну торгівлю України, але економіка не зупиниться — Нефьодов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронавірус вплине на міжнародну торгівлю України, але економіка не зупиниться — Нефьодов

Казна та Політика
758
Пандемія коронавірусу суттєво вплине на експорт та імпорт товарів з та до України, однак наразі оцінити такий вплив дуже складно.
Про це повідомив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».
«Казати, що коронавірус не впливає на світову торгівлю, було б, м’яко кажучи, наївно і безвідповідально. Статистика по Китаю за лютий свідчить про суттєве падіння промвиробництва, вище від очікуваного рівень безробіття, падіння товарообігу і тощо», — зазначив Нефьодов.
За його словами, пандемія вплине на обсяги експорту та імпорту негативно, а це означатиме негативний вплив на економіку (падіння експорту — це падіння надходження валюти в економіку, а падіння імпорту — це зменшення податкових надходжень до бюджету).
Голова митниці зазначає, що закриття пропускних пунктів на кордонах України не має суттєво обмежити міжнародну торгівлю, адже найбільші пункти пропуску продовжать працювати.
«Попри це, загалом обсяги імпорту в Україні все ж знизяться. Наскільки критично? Це буде падіння двох-трьох тижнів чи в масштабах ро – у, наразі сказати складно», — повідомив він.
Нефьодов додав, що не вважає, що падіння міжнародної торгівлі буде критичним: «Приводу для паніки, що економіка зупиниться, ми не бачимо».
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас