😷 Українці на самоізоляції отримуватимуть 50% своєї середньої зарплати, незалежно від страхового стажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 Українці на самоізоляції отримуватимуть 50% своєї середньої зарплати, незалежно від страхового стажу

Казна та Політика
13811
Прийнятий Верховною Радою закон про підтримку платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції передбачає оплату лікарняних людям, які знаходяться на самоізоляції, коштом Фонду соціального страхування, в розмірі 50% від їхньої середньої заробітної плати, незалежно від страхового стажу.
Про це заявив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев в ході брифінгу.
За його словами, прийнятий закон удосконалює норму про лікарняні, в тому числі для осіб, які перебувають на самоізоляції.
«Якщо людина знаходиться на самоізоляції, їй виплачується 50% середньої заробітної плати за рахунок Фонду соціального страхування, незалежно від страхового стажу», – сказав Гетьманцев.
Також він повідомив, що закон передбачає незастосування штрафних санкцій за податковим законодавством, з 1 березня по 31 травня, мораторій на проведення виїзних перевірок до 31 травня, продовження до 1 липня терміну подачі податкових декларацій для фізичних осіб.

Довідка Finance.ua:

  • Верховна Рада на позачерговому засіданні 17 березня підтримала законопроєкт, яким скасувала сплату ЄСВ для фізосіб-підприємців на час карантину в зв’язку з коронавірусом.
  • Закон відстрочує сплату податку на землю і на комерційну нерухомість до 30 квітня, і також на цей же період звільняє від сплати ЄСВ фізосіб-підприємців і відкладає введення фіскалізації на три місяці.
  • Також закон тимчасово звільняє від штрафних санкцій позичальників за споживчими кредитами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас