У справі Суркісів проти НБУ Верховний суд оголосив перерву на невизначений термін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У справі Суркісів проти НБУ Верховний суд оголосив перерву на невизначений термін

Фондовий ринок
486
Велика палата Верховного суду оголосила про перерву на невизначений термін в розгляді справи щодо скасування рішення НБУ про визнання членів сім’ї Суркісів пов’язаними з Приватбанком особами.
Про це стало відомо 16 березня близько 22.00. Як зазначили в прес-службі ПриватБанку, суд завершив вивчення матеріалів справи, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.
“Суд оголосить дату наступного засідання окремим документом і з урахуванням епідеміологічної ситуації”, — повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв.
Загалом закрите засідання Великої палати Верховного суду у справі про вклади Суркісів в ПриватБанку і законності bail-in тривало понад дев’ять годин.
За час засідання суд відхилив клопотання Укргазбанку про відкладення розгляду справи через карантин, а також клопотання ПриватБанку про надання доступу до матеріалів кримінальної справи Суркісів, яке розглядається в Лондонському суді.
Крім того, суд відхилив клопотання про допуск представників Європейського союзу на засідання суду. Разом з тим в середині дня Верховний суд прийняв рішення про допуск преси на засідання.
Нагадаємо: 16 березня Велика палата Верховного суду розглядала касаційну скаргу Нацбанку, Кабінету Міністрів і ПриватБанку на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім’ї Суркісів.
Раніше суди першої та апеляційної інстанцій ухвалили рішення на користь Суркісів, тобто підтримали позов сім’ї про скасування рішень НБУ щодо визнання їх пов’язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів в банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), які пізніше викупила держава за 1 грн.
Для Нацбанку, Мінфіну і ПриватБанку, крім цих виплат, важливо відстояти законність процедури bail-in. Інакше, у разі програшу, шляхом сім’ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас