Ілон Маск висловився про коронавірус COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск висловився про коронавірус COVID-19

Світ
4449
Днями Ілон Маск направив співробітникам SpaceX електронного листа, в якому він говорить, що вони швидше загинуть в автомобільній аварії, ніж від нового коронавірусу COVID-19. Грунтуючись на фактах, якими Маск володіє, він не вважає, що цей вірус входить в сотню найнебезпечніших ризиків для життя і здоров’я в США. Раніше голова компаній SpaceX і Tesla написав у Twitter, що паніка з приводу коронавірусу – це дурість.
Погляди Маска на пандемію коронавірусу суперечать висновкам центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC) та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Як зазначає видання BuzzFeed, аварії на дорогах – це не вірусна інфекція, яка може поширюватися в геометричній прогресії. Експерти в галузі охорони здоров’я вважають коментарі Маска нещирими і навіть небезпечними. Якщо вірус не буде локалізований в найближчі тижні, захворіють в гіршому випадку від 160 до 214 млн американців, повідомляє New York Times. З числа заражених 1,7 млн осіб можуть померти. На поточний момент в США офіційно зареєстровано 1629 випадків зараження новим коронавірусом і 41 смерть. Але через відсутність належного тестування кількість заражених, ймовірно, набагато вища.
Заяви Маска щодо вірусу COVID-19 прозвучали в той час, коли вся автомобільна промисловість, як і багато інших секторів економіки США, ввела обмеження, щоб зменшити поширення інфекції, аж до ймовірності зупинки заводів автовиробниками, якщо вірус буде продовжувати поширюватися такими темпами. Тим часом Ford, General Motors і Fiat Chrysler вже почали інструктувати позаштатних співробітників у США для роботи у віддаленому режимі. Офіційна позиція Tesla невідома, проте за деякою інформацією, компанія веліла своїм співробітникам самостійно йти на карантин, якщо вони недавно повернулися з Італії, Китаю, Південної Кореї, Ірану, Малайзії, Сінгапуру або Таїланду.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас