Київ розробить пакет економічних рішень для підтримки бізнесу на період карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ розробить пакет економічних рішень для підтримки бізнесу на період карантину

Казна та Політика
592
Антикризовий штаб у Києві розробить пакет економічних рішень для підтримки бізнесу на період карантину, повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник.
“Що стосується бізнесу, на виконання доручення міського голови в місті створено антикризовий штаб, ми працюємо над пакетом економічних рішень, які будуть запропоновані, з одного боку, Київській міській раді, з іншого – центральним органам виконавчої влади в частині полегшення життя підприємцям в цей період. Це питання оренди, податків і зборів на цей період”, – повідомив Поворозник на брифінгу про впровадження протиепідеміологічних заходів у Києві в понеділок.
За його словами, рішення будуть ухвалюватися в рамках компетенції міської влади.
“Якщо ми знижуємо податкове навантаження на підприємця, логічно, що роботодавець буде виплачувати заробітну плату працівникові на період вимушеного простою підприємства”, – додав він, відповідаючи на запитання про виплату зарплати працівникам під час карантину.
Як повідомлялося, з 17 березня в Києві посилюються заходи з припинення поширення коронавірусу, зокрема рекомендується обмежити пересування людей між Києвом та іншими населеними пунктами України, проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів з масовою участю громадян, роботу підприємств громадського харчування.
Водночас керівників підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування закликали максимально перевести роботу персоналу на віддалений доступ, а також впровадити режим профілактичного спостереження за співробітниками, які відвідували країни інфекційного ризику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас