😷 Американець скупив 18 тис. пляшок дезінфектора, але не зміг їх перепродати через бан на Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 Американець скупив 18 тис. пляшок дезінфектора, але не зміг їх перепродати через бан на Amazon

Особисті фінанси
1922
Брати Метт і Ноа Колвін скупили близько 18 тис. засобів для дезінфекції на наступний день після появи новин про першу смерть від коронавірусу в США, сподіваючись перепродати засоби гігієни пізніше за завищеною ціною, пише The New York Times.
Санітайзери брати придбали в магазинах Dollar Tree, Walmart, Staples і Home Depot. Один з братів, Метт Колвін, зміг продати на Amazon близько 300 пляшок за ціною $8−70, що “в кілька разів” вище за оригінальну.
У лютому 2020 року Колвін також скупив у ліквідованої компанії 2 тисячі «наборів від пандемії» за $3,5. У набір входили 50 масок, чотири санітайзери і термометр. Американець зміг перепродати ці набори на eBay по $40−50. Загальний прибуток від продажу Колвін не озвучив, але назвав його «солідним».
Однак Amazon незабаром заблокував кількох продавців, включаючи Колвіна, за спекуляцію санітайзерами, антибактеріальними серветками та медичними масками. Майданчик EBay заборонив продаж таких товарів.
Сам Колвін розповів, що бан на Amazon став для нього великим ударом. Через неможливість продати всі 17,7 тис. санітайзерів Колвін вирішив пожертвувати їх на благодійність, пізніше повідомив The New Yourk Times. Чоловік заявив про таке рішення на тлі новин про те, що офіс генпрокурора штату Теннессі почав розслідування щодо Колвіна на предмет роздування цін.
За останній час Amazon видалив «сотні тисяч» оголошень і заблокував «тисячі» продавців за завищення цін, розповіли в компанії в коментарі виданню. Відзначається, що на платформах на кшталт eBay і Walmart також зафіксували продавців, які намагаються заробити на тлі паніки.
Як уточнює The New York Times, дезінфікуючий засіб на Amazon зараз коштує щонайменше $50.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас