Забудовники витрачатимуть на створення нових ЖК на 15-20% більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовники витрачатимуть на створення нових ЖК на 15-20% більше

Нерухомість
7020
У 2020 році девелопери на створення нових житлових комплексів будуть витрачати на 15-20% більше.
Про це розповіла керівник з розвитку проєктів Citex Development Дар’я Бедя.
Експерт розповіла, що сьогодні девелопери підходять більш серйозно до розробки ідеї нових житлових комплексів. Це відбувається через розрив між попитом і пропозицією, який становить близько 40%. Перш за все забудовники приділяють увагу розробці концепції майбутнього ЖК, створенню сучасної інфраструктури, розробці рекреаційних можливостей. Також в будівництві сьогодні активно використовують технології, які допомагають економити енергію.
“Крім цього, багато компаній радикально переглянули свої маркетингові стратегії, з акцентом на підготовці максимальної інформації про майбутній житловий комплекс, роботі з місцевими жителями і громадськими організаціями. Також забудовники повсюдно виділяють кошти на благоустрій території, що виходить за рамки забудови”, – підкреслила Дар’я Бедя.
Експерт розповіла, що більшість забудовників обмежуються облаштуванням пішохідних зон, заміною освітлення, встановленням лавок, висадкою зелених насаджень. “Разом з тим будівництво близько 30% проєктів передбачає значно більші витрати забудовників, наприклад, на створення додаткових парковок для всіх жителів району забудови, ремонт громадських зон, таких, як парки, сквери, набережні та ін.”, – розповіла Дар’я Бедя.
Багато девелоперів сьогодні об’єднують зусилля, щоб заощадити витрати на будівництво. “Якщо в 2019 році кількість “партнерських” проєктів становила не більше ніж 10% від усієї кількості споруджуваних об’єктів, то вже в цьому році ця цифра може зрости до 12-17%. А в 2021-2022 рр. кількість партнерських проєктів може перевищити 20% від усього споруджуваного обсягу житла”, – зазначила Дар’я Бедя.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас