КМБ має намір залучити 2 млрд грн для добудови будинків Укрбуду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМБ має намір залучити 2 млрд грн для добудови будинків Укрбуду

Фондовий ринок
2154
Холдингова компанія Київміськбуд проводить переговори з Державною іпотечною установою про залучення 2 млрд грн.
Про це на пресконференції повідомив президент компанії Ігор Кушнір.
«Швидше за все, іпотечна установа просто викупить ці квартири і надасть нам фінансування», – говорить Кушнір. За його словами, сумарно в будинках Укрбуду знаходиться близько 1,5 млн кв м житла, з яких будівельні роботи розпочаті в 900 тис. кв м.Решта житла поки що не будується, і квартири в цих будинках не продавалися, розповідає Ігор Кушнір. Коштів від їх продажу достатньо, щоб добудувати інші об’єкти. «Але фінансування нам необхідно вже зараз», – уточнив Кушнір.
Рішення про те, що компанія Київміськбуд отримає на баланс всі 24 будинки корпорації Укрбуд було ухвалено в грудні минулого року. Квартири в комплексах Укрбуду купили близько 13 тис. інвесторів.
Київміськбуд вже передав документи на введення в експлуатацію п’яти житлових комплексів Укрбуду в Державну архітектурно-будівельну інспекцію, але до зміни менеджменту інспекції жодні рішення не ухвалюються. «Зараз в експлуатацію не приймають жодних будинків», – уточнив Кушнір.
Він також додав, що великі комплекси компанії – Поділ град і Чарівне місто – перейдуть на баланс останніми через велику кількість документації. Збитки при будівництві Поділ граду складуть близько 80 млн грн, уточнив Ігор Кушнір. «Київміськбуд не є учасником конфліктів між Міноборони і Укрбудом», – повідомив він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас