Депутати пропонують змінити правила розстрочення сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують змінити правила розстрочення сплати податків

Казна та Політика
1222
Нардепли планують внести зміни до Податкового кодексу України.
Про це свідчить проєкт закону №3192 на сайті Верховної Ради.
Згідно до статті 100 Податкового кодексу, платники податків мають право отримувати розстрочення та відстрочення податків та зборів у разі неможливості їх сплати у відповідні терміни, при цьому уникнути штрафних санкцій.
“Однак норми статті 100 Податкового кодексу чітко не визначають підстави для надання розстрочень (відстрочень), залишаючи можливість податковій службі безпідставно відмовляти платникам податків у такій преференції. Така невизначеність створює корупційні передумови при розгляді заяв платників податків. Також відсутня можливість подання заяв та відповідних документів, оформлення договорів в електронному вигляді. Вказані проблеми потребують вирішення шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу”, – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Картки для тих, хто багато витрачає 💳

Що пропонують:
  • підставою для розстрочення грошових зобов’язань платника податків (крім зобов’язань зі сплати ЄСВ), загальний обсяг яких за звітний період не перевищує п’ятдесяти мінімальних заробітних плат, встановлених законом про державний бюджет на поточний рік, є позитивна податкова історія такого платника та відсутність діючих (раніше укладених і невиконаних) угод про розстрочення або відстрочення сплати грошових зобов’язань на дату звернення до контролюючого органу;
  • під позитивною податковою історією платника податків для цілей цієї статті розуміється відсутність податкового боргу та застосованих фінансових санкцій за порушення податкового законодавства протягом останніх дванадцяти місяців;
  • можливість укладання договорів та надання заяв, документів платником податків в електронному вигляді.

Довідка Finance.ua:

  • 26 лютого 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві” (№1209-1).
  • Державна податкова служба України за підсумками проведених у 2019 році перевірок платників податків донарахувала до сплати в бюджет 45,6 мільярда гривень податків і зборів, що на 32,6%, або на 11,2 мільярда гривень більше, ніж у 2018 році.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас