У Кабміні розповіли, як закрили український кордон через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, як закрили український кордон через коронавірус

Казна та Політика
3314
Через коронавірус на українському кордоні залишили працювати тільки 49 пунктів пропуску з 219. Зовнішній периметр державного кордону, а також території аеропортів працюють в особливому режимі.
Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
Прем’єр ще раз зазначив, що Кабінет Міністрів ввів карантин у всіх навчальних закладах країни (дитячі садки, школи, виші) на три тижні. Крім того, встановлено обмеження на проведення масових заходів понад 200 осіб. Єдиним винятком стануть важливі для державності заходи – наприклад, сесії Верховної Ради або обласних рад. Він також розповів, як будуть витрачатися 100 млн грн, які виділив Кабмін. За його словами, держава буде закуповувати товари у виробників засобів індивідуального захисту (масок, рукавичок, халатів), щоб забезпечити нинішній попит і створити державний запас на 3 місяці.
“Паралельно заборонено експорт засобів індивідуального захисту, а для українських виробників (їх понад 400) буде держзамовлення на закриття поточних потреб і створення запасу. Після того, як будуть закриті внутрішні потреби країни, ми повернемо можливість експортувати. Аналіз показав, що значно зріс експорт таких засобів. Це був необхідний крок, щоб залишити такі засоби всередині країни і збалансувати ринок”, – підкреслив Шмигаль, додавши, що заборона на експорт стартує 12 березня о 00:00 годині і триватиме до 6 липня, якщо тримісячний запас не буде створено раніше.
Голова уряду також висловив надію, що до літа епідемія піде на спад. “Питання в тому, щоб якомога м’якше пройти цей період і максимальну кількість громадян захистити від вірусу. Але критичну роль відіграє відповідальність і самоорганізація населення. Уряд не може впливати на стихійні речі – стихійні ринки, години пік в метро. Це відноситься до самоорганізації населення”, – заявив прем’єр-міністр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас