Dragon Capital звертається до суду з позовом до ФГВФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dragon Capital звертається до суду з позовом до ФГВФО

Фондовий ринок
1354
Інвестиційна компанія Dragon Capital звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про скасування рішення Виконавчої дирекції ФГВФО результатів аукціону з реалізації будівлі головного офісу ПАТ «Банк «Київська Русь» та зобов’язання укласти договір купівлі-продажу майна неплатоспроможного банку ПАТ «Банк «Київська Русь».
Про це повідомила пресслужба компанії.
25.07.2019 року відбулися відкриті торги (електронний аукціон) з реалізації активу неплатоспроможного банку ПАТ «Банк «Київська Русь». За результатами торгів переможцем, який зробив найбільшу ставку, стало ТОВ «ДК БЦ1».
У серпні 2019 року ТОВ «ДК БЦ1» здійснило остаточні розрахунки та у визначений законом строк сплатило вартість лоту в розмірі 60 584 507,00 грн.
Попри це, у зв’язку з наявністю арештів, що накладені на майно ПАТ «Банк «Київська Русь», ФГВФО двічі продовжував строк на укладення договору купівлі-продажу майна, востаннє – до 03.02.2020.
06.02.2020 Комісія ФГВФО з розгляду скарг та підготовки пропозицій стосовно організації і проведення відкритих торгів з продажу активів банків, що виводяться з ринку або ліквідуються, за зверненням Уповноваженої особи Фонду на ліквідацію ПАТ «Банк «Київська Русь» у зв’язку з тим, що арешт з майна банку не було знято, звернулася до Виконавчої дирекції ФГВФО з пропозицією про скасування результатів електронних торгів, проведених 25.07.2019, переможцем у яких стало ТОВ «ДК БЦ1».
Виконавча дирекція ФГВФО прийняла рішення про скасування результатів вказаних електронних торгів.
Положення щодо організації продажу активів банків, що ліквідуються, яке затверджено рішенням Виконавчої дирекції ФГВФО від 24.03.2016 № 388, визначає вичерпний перелік підстав для скасування торгів. Проте, той перелік не містить жодних посилань на право Виконавчої дирекції ФГВФО приймати рішення про скасування відкритих торгів з тих мотивів, на які посилалась Уповноважена особа Фонду на ліквідацію ПАТ «Банк «Київська Русь» та Виконавча дирекція ФГВФО.
Виходячи з системного аналізу Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», актів Фонду гарантування, DRAGON CAPITAL вбачає наявність підстав для визнання незаконним та скасування рішення Виконавчої дирекції ФГВФО про скасування результатів аукціону з реалізації будівлі головного офісу ПАТ «Банк «Київська Русь».
Зважаючи на те, що ТОВ «ДК БЦ1» виконало всі умови та вимоги, передбачені процедурою придбання активу неплатоспроможного банку, здійснило повну оплату придбаного активу, а також, враховуючи, що рішення Виконавчої дирекції ФГВФО про скасування результатів аукціону є незаконним та підлягає скасуванню, DRAGON CAPITAL у судовому порядку вимагатиме зобов’язати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та ПАТ «Банк «Київська Русь» укласти з ТОВ «ДК БЦ1» договір купівлі-продажу майна за результатами аукціону, що відбувся 29.07.2019.
У зв’язку вищезазначеним, DRAGON CAPITAL вбачає наявність підстав визнання незаконним та в судовому порядку вимагатиме скасування нового аукціону (та його результатів) з реалізації будівлі головного офісу ПАТ «Банк «Київська Русь».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас