Бізнес поліпшив оцінку роботи українських митниць - дослідження ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес поліпшив оцінку роботи українських митниць - дослідження ЄБА

Казна та Політика
226
Бізнес-спільнота незначно поліпшила оцінку роботи митниць в II півріччі 2019 року, однак вона все ще відображає нейтральні настрої підприємців і очікування позитивних змін у митній сфері, про що свідчать результати складеного Європейською Бізнес Асоціацією (ЄБА) Митного індексу, який за зазначений період зріс до 3,39 бала з 3,24 бала в попередньому періоді з 5 можливих, залишившись в нейтральній площині.
Про це повідомили в прес-службі ЄБА з посиланням на результати проведеного в липні-грудні минулого року дослідження, сформованого на основі опитування 81 митного експерта з компаній-членів асоціації.
Зокрема, 54% опитаних вважають, що корупція в митних органах залишається на тому ж рівні, і лише 27% помітили зменшення її проявів, тоді як в попередній період таких було 36%. При цьому зменшилася кількість експертів, незадоволених якістю митних послуг, до 24%, а також незначно скоротилася кількість задоволених якістю послуг і професіоналізмом посадових осіб на митниці – до 44%. Також повідомляється, що з лютого 2018 року застосування системи “Єдиного вікна” стало обов’язковим при імпорті товарів; її використанням швидше або повністю задоволені 63% опитаних, тоді як тільки 12% залишилися незадоволені роботою системи.
“Труднощі при проходженні митного контролю, на які скаржилися компанії на початку року, залишилися незмінними. Тому хочемо звернути особливу увагу керівництва Державної митної служби на такі проблеми, як недосконала система проходження ветеринарного, фітосанітарного контролю та обтяжливий контроль товарів у дерев’яній тарі”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас