Як обрати страховку для виїзду за кордон? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як обрати страховку для виїзду за кордон?

Особисті фінанси
83
Подорожі по різних країнах – процес пізнавальний і захоплюючий. Та часто трапляються ситуації, коли під час перебування за кордоном може знадобитися додаткове джерело фінансування. Найчастіше це пов’язано з нещасними випадками або захворюваннями.
Щоб мати можливість оперативно вирішити питання зі здоров’ям за кордоном, варто заздалегідь подбати про оформлення полісу медичного страхування. У туристичній страховці вказуються всі випадки, коли туристу надається безкоштовна медична допомога. Це дуже зручно, оскільки при виникненні будь-яких проблем вам не знадобиться шукати фахівців і переплачувати шалені гроші за медичні послуги.
Варто також відзначити, що ПЗУ страхування необхідно не тільки туристам, а й при виїзді за кордон на роботу, у відрядження або на лікування.
Необхідна інформація
Вартість страховки для виїзду за кордон може бути найрізноманітнішою. Це самим прямим чином залежить від того, який перелік послуг включає в себе даний поліс. Для того, щоб мати можливість цілком скористатися своїми правами, варто звернути увагу на наступні моменти:
Під дію страховки потрапляють випадки, пов’язані з тимчасовим погіршенням стану здоров’я туриста. Однак погане самопочуття не повинно бути штучно викликане діями застрахованої особи.
Як правило, строк страховки досить великий. Тому цей поліс може використовуватися неодноразово. Якщо ви вирішили оформити поліс медичного страхування для виїзду на роботу, то в цьому випадку ви зможете покинути межі країни кілька разів з одним і тим же документом.
Страхування для візи надається тільки тими страховими компаніями, які мають відповідну ліцензію.
Фактори, що впливають на вартість страховка для виїзду за кордон
Ціна туристичної страховки залежить не тільки від компанії, яка її оформляє, але і від таких основних факторів:
Вік людини, якій необхідно оформити страховку.
Тривалість перебування за межами країни.
Мета подорожі. Чим екстремальніший буде тур, тим вища буде вартість страхування. Найнижча ціна страховки передбачена в тих випадках, коли турист збирається познайомитися з культурою, побутом та архітектурою.
Країна. Цей фактор є одним з ключових у процесі визначення вартості медичного страхування.
Сума страхового полісу.
Таким чином, перш, ніж обрати фірму-страховика, варто заздалегідь розглянути всі перераховані нюанси. Це допоможе попередньо розрахувати вартість обов’язкового страхування для виїзду за кордон.
Переваги туристичного страхування
Якщо людина оформила страховку для виїзду за кордон, вона має право на грошову компенсацію в таких випадках:
Відмова в отримання візи.
Затримка авіарейсу.
Втрата багажу в аеропорту.
Псування цінного майна.
Крім цього, медична страховка повністю покриває всі витрати, пов’язані з відновленням здоров’я під час подорожі. Отже, якщо на курорті у вас випаде пломба, підвищиться температура або ви зламаєте ногу, можете сміливо телефонувати в страхову компанію і вимагати необхідну медичну допомогу.
Страхування для отримання візи
Страховка може знадобитися в залежності від обраного напрямку. Так, Америка – це туристична Мекка для наших співвітчизників. Це обумовлено тим, що департамент США не зобов’язує туристів оформляти обов’язкове медичне страхування. Отже, для того щоб отримати візу, також не потрібно оплачувати страховку.
Але незважаючи на таку лояльність з боку американського уряду, перед відвідуванням цієї країни рекомендується все ж оформити страховий поліс. Це буде запорукою того, що в Америці вам не відмовлять в медичної допомоги.
Оформлення страховки перед поїздкою за кордон – це єдиний доступний спосіб убезпечити себе і своїх рідних від різного роду нещасних випадків. Тільки заздалегідь оформлена страховка може покрити всі ваші витрати. Якщо ви вирішите відвідати, наприклад, Австралію, вам в обов’язковому порядку необхідно мати страховку. У цій країні це обов’язкова умова для в’їзду. Ви не зможете отримати австралійську візу, поки не придбаєте страховий поліс.
Якщо ви вирішили скористатися послугами туристичного агентства, задайте всі ваші питання з приводу туристичного страхування своєму менеджеру. При самостійному плануванні відпочинку варто заздалегідь розглянути умови страхових компаній, що дасть можливість придбати найбільш розширений поліс за прийнятною ціною. Дуже часто такі організації проводять вигідні акції і надають спеціальні пропозиції для своїх клієнтів.
Ну, а якщо вам грошей на відкриття страхового поліса буде недостатньо, звертайтеся до надійного фінансового помічника, такого як Dinero.
За матеріалами: Dinero.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас