Як дізнатися, чи є позичальник в чорному списку боржників за кредитами? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як дізнатися, чи є позичальник в чорному списку боржників за кредитами?

Особисті фінанси
84
Перше, на що звертає увагу банк при видачі кредиту, – це благонадійність клієнта. Щоб перевірити цей параметр, співробітники фінансової компанії повинні переглянути єдину базу боржників за кредитами в Україні до видачі кредитних коштів. Якщо за вами були помічені певні прострочення, вони обов’язково відзначаться у даному реєстрі.
Окрім неплатоспроможності, в чорному списку боржників міститься інформація про такі порушення:
помічено факт шахрайства або інші неправомірні дії при оформленні кредиту.
Виявлена спроба взяти позику на третю особу.
При оформленні цільового кредиту використано нецільовий розподіл фінансів.
Помічено розпорядження заставним майном в обхід банку.
Якщо виникають будь-які спірні ситуації, коли клієнт не виконує умови, прописані в договорі.
Не закрита угода.
Незважаючи на перераховані вище фактори, одне або два прострочення по кредиту не є підставою для внесення позичальника до чорного списку. Але якщо це входить в систему, можете не сумніватися в тому, що ви там зможете знайти своє прізвище.
Однак як тільки ви знову почнете справно вносити гроші на рахунок банку і повернете всі борги, ваше ім’я буде видалено з цього переліку. Але це стосується виключно прострочень, у всіх інших випадках ваші дані там залишаться назавжди.
Який вигляд має чорний список?
Чорний список боржників по кредитах – це офіційний документ, який складається на підставі інформації по кожному окремому позичальнику і зберігається в УКБІ (Українське бюро кредитних історій). Отже до того, як підписати кредитний договір, співробітник фінансової компанії вводить паспортні дані потенційного клієнта в спеціально відведений рядок і отримує всю необхідну інформацію.
Що стосується того, чи можливо подивитися чорний список банківських боржників України самостійно, це можна зробити лише за гроші. Безкоштовний доступ до даної інформації відкритий тільки співробітникам банків.
Що робити, якщо позичальник потрапив у чорний список?
Якщо ви вирішили звернутися в банк з метою отримання кредиту, а співробітник фінансової компанії знайшов ваші дані в чорному списку, варто скористатися наступними варіантами вирішення питання:
Можна оформити новий кредит у тому ж банку. З метою оплати заборгованості, що утворилася, відкривається нова цільова позика. По суті, це є тим же кредитуванням, тільки на більш вигідних умовах. Таки спосіб допоможе зберегти чистоту вашої кредитної історії.
Щоб виключити попадання у чорний список при неможливості обов’язкової плати за кредитом, можна звернутися в банк із заявою про реструктуризацію кредиту. Таким чином, буде складено новий графік платежів. У більшості випадків пролонгація позики, реструктуризація і кредитні канікули допомагають запобігти проблемам і зберегти нормальні відносини з банком.
У тому випадку, якщо два перші варіанти не принесли очікуваного результату, варто скористатися можливістю кредитування за допомогою онлайн-сервісу Dinero. Тут гроші видаються на найвигідніших умовах без надання довідки про доходи і перевірки кредитної історії позичальника. Щоб подати заявку, достатньо заповнити просту інтернет-форму і через кілька хвилин гроші будуть зараховані на карту позичальника.
Для того, щоб не опинитися в чорному списку боржників за кредитами, варто оцінити свої фінансові можливості до оформлення позики. Це дуже важливо, тому що на перший погляд все здається дуже просто. Але при виникненні проблем позичальники не знають, що робити і виявляються в чорному списку боржників.
За матеріалами: Dinero.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас