Естонія оголосила про початок економічної кризи в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія оголосила про початок економічної кризи в країні

Світ
3176
В Естонії почалася економічна криза, баланси підприємств різко скоротяться, а банки почнуть відкликати кредити або вимагати додаткове забезпечення.
Про це заявив міністр фінансів країни Мартін Хельме, повідомляє Національна телерадіомовна компанія ERR.
“Цифри показують, що такого різкого падіння не було з 2008 року. І це матиме наслідки в реальному житті. Баланси підприємств різко скоротяться, а банки почнуть відкликати кредити або вимагати додаткове забезпечення. Підприємства, які фінансують себе випуском облігацій, більше не зможуть це робити”, – сказав він, коментуючи наслідки епідемії коронавірусу і цінової війни на нафтовому ринку для економіки.
За словами естонського міністра фінансів, економічна криза вже настала, і питання тепер в тому, як звести до мінімуму її наслідки і знайти можливості отримати з неї якусь користь.
Однак планування наперед практично неможливе через непередбачувано мінливу ситуацію. “Ми бачимо, що все сталося протягом двох місяців, в європейському контексті – двох тижнів. Перший висновок – такої поганої “видимості”, як зараз, в економіці у нас ніколи не було. Ми не маємо можливості прогнозувати, що буде через два тижні, через два місяці”, – сказав Хельме.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас