Готується законопроект, який не дозволить повертати банки їх колишнім власникам - Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готується законопроект, який не дозволить повертати банки їх колишнім власникам - Зеленський

Казна та Політика
1446
Україна виконує взяті на себе зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом, у тому числі вже готується законопроєкт, який би не дозволив повертати банки їх колишнім власникам.
Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для Bloomberg, передає Офіс Президента.
«Ми вже виконали більше, ніж будь-який попередній уряд, і вони (представники МВФ. – Ред.) це підтверджують. У нас залишилася земля (земельна реформа. – Ред.) і банківський закон. Я взяв на себе зобов’язання ухвалити закон про землю й закінчити з банківським законом – ми це зробимо», – наголосив Глава держави.
Президент України зауважив, що наразі триває робота над підготовкою законопроекту щодо функціонування банківської системи, який зробить неможливим повернення банків їхнім колишнім власникам.
«Не лише Офіс Президента, не лише (міністр юстиції. – Ред.) Малюська, а ще велика кількість фахівців, юристів – вони працюють. Думаю, нам потрібно ще трохи часу на узгодження цього законопроекту», – сказав він.
Серед актуальних питань так званого банківського законопроекту Глава держави назвав можливі проблеми з точки зору оцінки його конституційності.
«Я занепокоєний цим. Я неодноразово зустрічався з МВФ. Тому юристи все й пропрацьовують», – пояснив Президент.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас