😷 Безпілотники та роботи: як коронавірус тестує технології Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 Безпілотники та роботи: як коронавірус тестує технології Китаю

Світ
3616
Китай витратив десятиліття, підтримуючи свій технологічний сектор. Зараз, зіткнувшись із масштабною проблемою в галузі охорони здоров’я, Пекін підштовхує свої технологічні компанії приєднатися до боротьби з новим коронавірусом.
Технічні гіганти країни відреагували на спалах, розгорнувши автономні транспортні засоби для доставки медичних працівників, встановивши безпілотники з термокамерами для поліпшення виявлення вірусу та надавши свої обчислювальні можливості для розробки вакцини.
Цього місяця Tencent (TCEHY) відкрив свої суперкомп’ютерні засоби — які включають машини, які можуть виконувати обчислення набагато швидше, ніж звичайний ПК, — щоб допомогти дослідникам, які намагаються знайти ліки.
А Didi, найбільший в Китаї постачальник транспортних послуг, поєднався з медичними та допоміжними організаціями, щоб дозволити працівникам, які виконують завдання, пов’язані з аналізом даних, онлайн-моделюванням або логістичною підтримкою, безкоштовно використовувати сервери Didi.
Гігант із доставки їжі Meituan Dianping представив роботів для деяких ресторанів своїх партнерів у Пекіні. Вони допомагають доставляти їжу з ресторанів працівникам доставки та клієнтам, які чекають на замовлення “із собою”.
Китайський гігант електронної комерції JD.com, тим часом, нещодавно заручився роботами — самокатами, щоб доставити товари медичним працівникам у центральному китайському місті Ухань, звідки походить вірус.
Невеликі боти (які виглядають і керують так само, як транспортні засоби) доставляли пакети до лікарні, де в першу чергу лікуються пацієнти з коронавірусом. Маршрут порівняно короткий — близько 600 метрів до лікарні, але це допомогло захистити клієнтів та службовців.

Автономний робот для доставки, який здійснив першу доставку до лікарні в Ухані
Влада Китаю розіслала близько 100 дронів по всій країні для перевірки місць із натовпами. Майже 200 співробітників були направлені до командних центрів, де вони можуть стежити за тим, що дрон бачить у режимі реального часу.

Місто в Китаї використовує дронів-поліцейських
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас