Милованов пояснив, чому жінки заробляють менше від чоловіків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов пояснив, чому жінки заробляють менше від чоловіків

Особисті фінанси
1430
Жінки більше проводять часу поза ринком праці і тому мають менше часу на розвиток навичок та кар’єри.
Про це написав ексміністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у FACEBOOK.
5 причин через які у жінок можуть бути менші зарплати, ніж у чоловіків.
“За даними Держстату жінки в середньому отримують на 22-23% меншу зарплату, ніж чоловіки. Чому так? Держстат не надає достатньо даних, щоб відповісти на це питання. Тому я можу запропонувати 5 можливих причин”, – пише Милованов.
Чому ж жінки заробляють менше чоловіків:
  • за ту саму посаду жінкам платять менше, але це легко довести і оскаржити в судах. Тому це малоймовірно;
  • в компаніях, де платять більше, власники надають перевагу чоловікам. “Це чисто теоретична можливість, в яку я не вірю і щодо якої у мене немає підтвердження”, – зазначає ексміністр;
  • культура та стереотипи в суспільстві надають перевагу чоловікам при просуванні в кар’єрі. Таким чином на вищих посадах з більшими зарплатами стає більше чоловіків. На думку Милованова, це потенційно можливо, як гіпотеза;
  • жінки більше проводять часу поза ринком праці (робота вдома, діти, тощо) і тому мають менше часу на розвиток навичок та кар’єри. Якщо це так, то державна політика і осучаснення ринку праці (часткова зайнятість, робота з дому…) можуть допомогти виправити цю проблему;
  • є «типово чоловічі» посади і «типово жіночі». Типово чоловічі посади мають більш високу зарплату. “Особисто я не вірю в «типово чоловічі» та «типово жіночі» посади. Але припускаю, що суспільство може в таке вірити, особливо коли це стосується керівних посад. Ця причина схожа з причиною 3. Там йдеться про швидкість в просуванні в кар’єрі. Тут про не можливість отримати певного типу посади”, – пише екс-чиновник.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстату, середньомісячна зарплата жінок у четвертому кварталі 2019 року становить 9 935 грн або 78,1% від зарплати чоловіків (12 718 грн).
  • Жінки стали заробляти більше по відношенню до чоловіків: у I кварталі 2019 року зарплата жінок була 8 473 грн 77,2% від зарплати чоловіків (10 968 грн); у II кварталі – 9 210 грн або 77,8% від зарплати чоловіків (11 838 грн); у III кварталі – 9 348,42 грн або 75,7% від зарплати чоловіків (12 350 грн).
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас