Скільки мільйонерів у Кабміні Шмигаля: декларації міністрів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки мільйонерів у Кабміні Шмигаля: декларації міністрів (інфографіка)

Казна та Політика
1468
З 5 березня в Україні працює новий склад Кабінету Міністрів, призначений на позачерговому засіданні парламенту 4 березня. Відповідно до закону, всі кандидати напередодні призначення повинні подавати декларації – навіть якщо вони вже подавали такий документ цьогоріч. Що можуть розповісти декларації про доходи нових міністрів?
До вихідних залишалися вакантними 4 посади керівників міністерств: економіки, енергетики, освіти і культури. Що задекларували вже призначені міністри.
Хто отримував найбільшу зарплату до призначення
Судячи з декларацій міністрів, нинішній Кабмін досить працездатний. Переважна кількість новопризначених міністрів минулого року (за який, власне, подано декларації) працювали відразу на декількох роботах, причому іноді – відразу на двох основних плюс на одній або кількох за сумісництвом.
Найбільшу зарплату задекларував Олексій Резніков, який став віце-прем’єром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, – 19 948 667 грн, а з урахуванням зароблених гонорарів та інших виплат за цивільно-правовими договорами виходить 21 064 578 грн. Найбільший дохід, 19,5 млн грн, йому принесла основна робота партнера в юридичній фірмі “Астерс”.
Крім Олексія Резнікова, мільйони як зарплати минулого року заробили віце-прем’єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, який залишився на своїй посаді (4 951 835 грн на трьох роботах плюс гонорари), новий прем’єр Денис Шмигаль (3 389 062 грн на двох основних роботах і одній за сумісництвом), старий і новий голова МВС Арсен Аваков (1 120 887 грн), новий міністр Кабміну Олег Немчінов (1 181 766 грн) і старий-новий голова Мін’юсту Денис Малюська (1 003 574 грн).
Скільки мільйонерів у Кабміні Шмигаля: декларації міністрів (інфографіка)
Найменшу зарплату за минулий рік задекларував міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов – 37 268 грн на посаді голови Київської обласної держадміністрації, де він працював, однак, тільки з кінця жовтня минулого року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас