Скільки коштуватиме і від чого буде залежатиме вартість землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме і від чого буде залежатиме вартість землі

Аграрний ринок
1605
Після відкриття ринку ціна землі в Україні коливатиметься в межах від 1 до 3 тис. доларів/га.
Про це повідомив народний депутат “Слуга народу”, голова підкомітету з питань місцевих податків і зборів комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Мар’ян Заблоцький в інтерв’ю AgroPolit.com.
Він зазначив, що землі, які реально люди хочуть купувати, коштуватимуть від 2,2 до 3 тис. доларів/га.
“Ціна дуже залежатиме від регіону. У західній Україні невеликі земельні ділянки — від 1-2 га, продати їх комусь за 2 тис. доларів не дуже хочеться. У центральній — де є по 5 га — отримати за них 10 тис. доларів, це вже зовсім інше фінансове рішення”, — зазначив Заблоцький.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що питання про продаж землі іноземцям має вирішуватися на всеукраїнському референдумі.
  • Президент Володимир Зеленський підкреслював, що ринок землі в Україні буде відкритий тільки тоді, коли буде ухвалено закон і підготовлено всі кадастри, але земельна реформа буде обов’язково доведена до кінця.
  • Генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов заявляв, що після дозволу на продаж землі сільськогосподарського призначення вартість одного гектара може встановитися на рівні 1,5 тис. доларів.
За матеріалами:
AgroPolit.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас