НБУ відстрочив завпровадження зважування ризику за ОВДП в інвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відстрочив завпровадження зважування ризику за ОВДП в інвалюті

Казна та Політика
1086
Національний банк України відстрочив на рік впровадження зважування ризику для державних цінних паперів України в іноземній валюті.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Новий підхід повинен був бути введений поетапно з 31 березня 2020 року, проте Національний банк відстрочив на рік його введення. Таке рішення обумовлене негативними настроями на світових ринках капіталу.
“Зараз світові ринки негативно реагують на новини про швидкість поширення коронавірусу. Відповідно зростає невизначеність і інвестори реагують традиційно – зниженням попиту на активи. Для того, щоб не знижувати інтерес банків до валютних ОВДП, Національний банк відкладає запровадження коефіцієнтів зважування ризику для цього типу активів”, – зазначив заступник голови Національного банку Олег Чурій.
Відповідні зміни затверджені постановою правління Національного банку від 5 березня 2020 №25. На початку листопада 2019 Національний банк вирішив впровадити коефіцієнти зважування ризику до українських державних облігацій в іноземній валюті.
За цим підходом кредитний ризик українських державних облігацій в іноземній валюті буде оцінюватися за загальними підходами, тобто з урахуванням рейтингу України.
Зараз всі цінні папери уряду України незалежно від виду валюти враховуються з нульовим коефіцієнтом ризику.
С урахуванням зазначених змін, нульовий ризик повинен бути визначений тільки для державних облігацій в гривні.
За матеріалами:
Фондовий світ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас