ПриватБанк і НБУ програли апеляцію в справі з заводом Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк і НБУ програли апеляцію в справі з заводом Коломойського

Фондовий ринок
1436
Північний апеляційний госпсуд визнав претензії заводу олігарха Ігоря Коломойського на 22 млн грн до державного ПриватБанку і Національного банку України.
Суд залишив чинним рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року, який задовольнив позов “Нікопольського заводу феросплавів” до ПриватБанку і стягнув з банку на користь заводу 21,8 млн грн, повідомляє Finbalance.
Зазначено, що цю суму НЗФ як поручитель, виконавши мирову угоду, оплатив Нацбанку в рамках часткового погашення заборгованості ПриватБанку по рефінансуванню.
“Згідно з судовими матеріалами, НЗФ передавав в заставу для НБУ рухоме майно (тепловози, піввагони) вартістю 40 млн грн. Відповідні обтяження були зняті після виплати поручителем для кредитора 21,8 млн грн, як це було передбачено мировою угодою”, – йдеться в матеріалі.
Раніше НБУ заявляв, що ініціатором мирової угоди був НЗФ, і вона передбачала можливість погашення суми зобов’язань протягом 12 місяців рівними частинами без комісії. При цьому 6 вересня 2019 року завод достроково погасив всю цю заборгованість.
Нагадаємо, Господарський суд Києва частково задовольнив позов “Нікопольського заводу феросплавів” до ПриватБанку і вирішив стягнути з нього 21,85 млн грн.
Через це рішення Національний банк України можуть позбавити можливості забирати борги з компаній колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського за кредити рефінансування через стягнення заставного майна.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас