Для залучення інвестицій уряду України потрібно дати чіткий сигнал міжнародним партнерам - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для залучення інвестицій уряду України потрібно дати чіткий сигнал міжнародним партнерам - Зубко

Фондовий ринок
205
Для того, щоб прийти в Україну з інвестиціями, міжнародні партнери повинні почути від наших урядовців плани щодо конкретних інфраструктурних проектів.
Про це заявив колишній віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, перебуваючи у Давосі.
«Потрібно думати, чи є Україна на радарах наших міжнародних партнерів, як вони її розцінюють як партнера. Дуже важливо для України і для уряду демонструвати конкретні проекти. Нам не треба говорити, що ми хочемо приватизувати, продати, а говорити про конкретні інфраструктурні проекти, які мають свою абсолютну вартість і можливість для інвестора повернути гроші. І це проблема, що уряд не запропонував жодного конкретного проекту, який міг би зацікавити інвесторів з інших країн», – заявив Геннадій Зубко.
На його думку, такі проекти можуть бути у сфері енергетики, інфраструктури, в концесійних угодах і ЖКГ – водопостачання, теплопостачання.
«Це те, що хочуть чути інвестори: скільки їм треба зробити прямих інвестицій, а не просто купити ОВДП і отримати відсоток за рахунок платників податків і бюджету України, і як вони зможуть повернути свої кошти з відсотками, щоб бути і зацікавленими і впевненими, що вони захищені від ризиків в Україні», – підсумував колишній віце-прем’єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас