ВР внесла зміни до деяких законів у зв'язку з прийняттям закону "Про запобігання корупції" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР внесла зміни до деяких законів у зв'язку з прийняттям закону "Про запобігання корупції"

Особисті фінанси
434
Верховна Рада внесла зміни до деяких законів у зв’язку з прийняттям закону “Про запобігання корупції”.
За відповідний законопроект №2500 “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про запобігання корупції” у 2-му читанні і в цілому проголосували 280 народних депутатів.
Що доповнили в статті 32 Кодексу законів про працю України:
  • співробітник, який повідомив про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень закону України “Про запобігання корупції”, скоєних іншою особою, не може бути звільнений або примушений до звільнення,
  • не може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності у зв’язку з таким повідомленням або підданий іншим негативним заходам впливу, або загрозі таких заходів впливу.

Довідка Finance.ua:

  • Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання і протидії політичній корупції” (№2336), що передбачає електронну фінансову звітність партій, набув чинності 16 січня.
  • 14.11 2019 Зеленський підписав закон щодо викривачів корупції. Завданням документа є вдосконалення законодавства України у сфері захисту викривачів корупції з метою його узгодження з міжнародними стандартами та найкращими практиками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас