Geely вирішила зайнятися супутниками і побудувати власну мережу (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Geely вирішила зайнятися супутниками і побудувати власну мережу (фото)

Фондовий ринок
345
Geely оголосила про плани запустити власну супутникову мережу, щоб створити так звану “розумну екосистему в просторі”.
Geely має намір побудувати виробничий комплекс і випробувальний центр в портовому місті Тайчжоу в провінції Чжецзян, де розташована штаб-квартира компанії.
Geely вирішила зайнятися супутниками і побудувати власну мережу (фото)
На цьому об’єкті буде запущено виробництво різних супутників. Очікується, що розгортання супутникової мережі відбудеться пізніше цього року. За даними Reuters, компанія інвестує в проєкт близько $326 млн і в кінцевому рахунку сподівається налагодити виробництво до 500 супутників на рік.
Низькоорбітальні супутники будуть підтримувати високошвидкісну передачу даних, точну навігацію і хмарні обчислення, а також дозволять здійснювати швидкі бездротові оновлення для всіх транспортних засобів Geely і «доставку контенту» клієнтам компанії. Схоже на те, що Geely не збирається робити свої супутники відкритими, і вони явно не будуть використовуватися для роздачі інтернету, як це мають намір зробити SpaceX і OneWeb.
Одне з головних призначень супутників Geely – навігація з точністю до сантиметра завдяки низьким орбітам, що дуже важливо не тільки для автомобілів, але і для безпілотників. У компанії вважають, що, коли попит на безпілотні автомобілі почне зростати, наявність власної супутникової мережі може стати вирішальною перевагою перед конкурентами.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас