Зеленський схвалив ратифікацію угоди з Литвою про трудову міграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський схвалив ратифікацію угоди з Литвою про трудову міграцію

Особисті фінанси
642
Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №0021 “Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Литовської республіки про працевлаштування та співпрацю в сфері трудової міграції”.
Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.
“Метою прийняття акта є ратифікація угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Литовської республіки про працевлаштування та співпрацю в сфері трудової міграції, укладеної 07.12.2018. Досягнення мети можливе шляхом прийняття зазначеного проекту закону”, – йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Міністерства фінансів України, в 2019 році українські трудові мігранти переказали в Україну 12,9 мільярда доларів.
  • ТОП-5 країн, куди українці прагнуть на заробітки: Німеччина – 43%, Польща – 35%; Чехія – 23%; Італія – ​​19%; Канада – 10%.
  • У липні 2019 року Литва спростила процедуру запрошення іноземців. Для запрошення іноземця більше не буде потрібно схвалення міграційної служби, а всі пов’язані з підтвердженням запрошення іноземця процедури будуть автоматизовані. Той, хто запрошує іноземця, не повинен буде, як раніше, звертатися за підтвердженням запрошення і згоди власника житла для розміщення запрошеного іноземця.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас