Скільки українців підтримує створення ринку землі (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців підтримує створення ринку землі (інфографіка)

Особисті фінанси
1446
Ставлення громадян до запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Про це йдеться в дослідженні Центру Разумкова.
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого 2020 року.
Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.
Більшість громадян України вважають, що питання запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення потрібно виносити на всенародний референдум.
Скільки українців підтримує створення ринку землі (інфографіка)
Скільки б взяло участь. Понад три чверті опитаних (76,6%) взяли б участь у такому референдумі, якби він відбувався найближчої до дати опитування неділі. Не взяли б участі 12,8%, а решта опитаних не визначилися з відповіддю.
Якби подібний референдум відбувся, то абсолютна більшість проголосували б за продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення (64,3% усіх опитаних або 72,0% тих, хто взяв би участь у референдумі). 21,4% з тих, хто взяв би участь у референдумі (або 19,6% серед усіх опитаних) проголосували б за запровадження ринку землі та скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення. Решта опитаних не визначилися з відповіддю.
Підтримка громадянами продовження мораторію на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення дещо зросла за останні чотири місяці: у жовтні 2019 р. за продовження мораторію готові були проголосувати 64,4% тих, хто збирався взяти участь у референдумі, а у листопаді 2019 р. — 68,3% тих, хто збирався взяти участь у референдумі.

Довідка Finance.ua:

  • Законопроєкт Про обіг земель сільгосппризначення №2278-10 з правками до другого читання був опублікований на сайті Верховної Ради.
  • Ліміт гектарів у власності одного громадянина встановлено на рівні 10 тисяч гектарів (знижено з 210 тис.га). Такий самий ліміт визначено і для юридичних осіб.
  • Іноземцям можуть дозволити вийти на український ринок землі тільки через пів року – рік після його запуску.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас