У базових галузях економіки України на початку року зафіксовано падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У базових галузях економіки України на початку року зафіксовано падіння

Казна та Політика
673
У січні 2020 року економічна активність в Україні залишалася слабкою – у річному вимірі індекс виробництва базових галузей (ІПБО) знизився на 3,4%.
Про це йдеться у “макроекономічному та монетарному огляді” Національного банку (лютий 2020 року).
Як наголошується в огляді, негативний внесок серед базових галузей зробили промисловість, сільське господарство і транспорт. Зберігалося падіння обсягів виробництва в металургії в річному вимірі, незважаючи на незначне поліпшення зовнішньої цінової кон’юнктури. Також через теплу погоду істотно знизилися видобуток вугілля і виробництво електроенергії. Стримували падіння промисловості зростання хімічної та харчової галузей.
У базових галузях економіки України на початку року зафіксовано падіння
За даними НБУ, обсяги вантажних перевезень знизилися в першу чергу через зменшення обсягів транзиту газу територією України, оскільки навіть очікувано низькі законтрактовані обсяги не були використані через низький попит на газ в Європі на тлі теплої погоди. Падіння в сільському господарстві обумовлено зниженням вирощування (в живій масі) тварин і виробництва молока, що лише частково було компенсовано зростанням виробництва яєць. Однак погодні умови були сприятливими для будівництва.
“Зростання роздрібного товарообігу прискорилося і надалі буде підтримуватися стійким зростанням доходів населення (середня заробітна плата збільшилася на 16,3% Р/Р і 12,5% р/р в номінальному і реальному вимірах відповідно) і високими споживчими настроями домогосподарств”, – йдеться в огляді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас