Милованов зібрався боротися з тіньовою зайнятістю в будівництві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов зібрався боротися з тіньовою зайнятістю в будівництві

Особисті фінанси
845
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов анонсував проведення кампанії з детінізації зайнятості в будівельній галузі.
Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.
“Продовжуємо кампанію з детінізації зайнятості. Сьогодні стартувала друга хвиля роз’яснювальної кампанії. Цього разу – в будівництві.
Що робитимуть. До 20 березня інспектори інформуватимуть роботодавців, жодних примусових заходів не вживатимуть. На другому етапі, інспекційному, як кажуть, “Хто не сховався, я не винен”: накладатимуть штрафи, якщо виявлять незадекларовану працю”, – повідомив він.
Раніше подібну кампанію було проведено в сфері торгівлі товарами і послугами, а після її завершення оформлено понад 123 тисяч осіб.

Довідка Finance.ua

  • Раніше Держслужба праці повідомляла, що кожен третій працівник, або близько 5 мільйонів осіб в Україні працюють нелегально.
  • Також Держслужба повідомляла, що близько 30% українців, які працюють “в тіні”, зайняті в агросекторі.
  • Четверту частину від офіційного ВВП України, або 846 млрд гривень, становлять тіньові операції. 19,7% ВВП (702 млрд гривень) становить готівкова тіньова економіка, 4,1% ВВП (144 млрд гривень) – домашнє виробництво товарів для власного кінцевого використання, тобто – негрошова тіньова економіка.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас