Основні тенденції міграції українців до Польщі 2020 року (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Основні тенденції міграції українців до Польщі 2020 року (інфографіка)

Особисті фінанси
2035
З України до Польщі виїжджають освічені, молоді і працездатні українці. 36% заробітчан мають вищу освіту, ще 41 % – професійно-технічну чи середню спеціальну. Кожен п’ятий українець обіймав керівну посаду у себе на Батьківщині.
Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Аналітичним департаментом міжнародної компанії з аутстафінгу «Gremi personal» (Польща) у партнерстві з Соціологічною агенцією VoxPopuli (Україна).
Скільки громадян працює в Польщі. 1034 українських громадян, які працюють в 25 містах Польщі.
Звідки їдуть – 60% їдуть з центральних та східних регіонів, коли ще 3-4 роки тому до Польщі переважно їхали українці із західних областей.
Вік – середній вік заробітчанина складає 34,5 роки.
Де працюють – переважно працюють на виробництві – 50% та у сфері послуг чи будівництві – 17-18%. Тільки 10% українців були задіяні у сільському господарстві.
Повернення в Україну – тільки 30 % українських заробітчан збираються повертатися в Україну. Решта і далі працюватиме в Польщі або поїде на заробітки до інших країн ЄС.
Основні тенденції міграції українців до Польщі 2020 року (інфографіка)
84% українських заробітчан в Польщі мають інтерес до роботи в інших країнах Євросоюзу. Найбільше їх цікавить Німеччина (51% українців). 40% респондентів потрапляють у категорію тих, хто потенційно з високою ймовірністю цікавитиметься працевлаштуванням у Німеччині, тобто це ті, які точно поїдуть. Вони не планують на найближчий рік жодних сценаріїв-планів з укорінення в Польщі, мають дуже низький, низький, середній або високий бал задоволеності теперішньою роботою в Польщі і їх скоріше або дуже цікавить працевлаштування в Німеччині. Серед інших напрямків
українців цікавить Чехія та скандинавські країни – по 22%.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас