Завершено розслідування розкрадання 23,7 млн грн екс-заступником глави МНС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершено розслідування розкрадання 23,7 млн грн екс-заступником глави МНС

Кримінал
406
Слідчі завершили розслідування у справі заволодіння державними коштами в розмірі 23,7 млн ​​гривень колишнім заступником глави Міністерства з надзвичайних ситуацій.
Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.
“Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, завершили досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, колишнім заступником міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)”, – йдеться в повідомленні.
Слідством встановлено, що в 2004 році МНС і компанія-забудовник уклали угоду про будівництво житлового будинку на земельній ділянці, що належала міністерству. Згідно з документом, 3420 кв. м. житлової площі в ньому мали перейти у власність міністерства.
Однак, у 2010 році заступник міністра уклав додаткову угоду, за якою міністерство відмовилося від квартир в Києві в обмін на аналогічну житлоплощу в будинку, розташованому в місті Ірпені Київської області.
Згідно з матеріалами експертизи, вартість квартир, які фактично отримало міністерство в Київській області, на 23,7 млн ​​грн менша, ніж вартість квартир, які державний орган мав отримати в Києві.
Зараз стороні захисту надано для ознайомлення матеріали досудового розслідування.
У разі доведення провини, колишньому чиновнику загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас