Міжбанк: завершення місяця вплине на ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: завершення місяця вплине на ринок

Валюта
1347
П’ятниця буде дуже цікавим днем на валютному ринку, незважаючи на те, що кінець будь-якого тижня зазвичай супроводжується зниженням ділової активності на міжбанку. Але тільки не цього разу.
Ключовим фактором, який впливатиме на ринок 28 лютого, буде завершення місяця. Всі клієнти і самі банки закривають звітний період і будуть поспішати провести свої зовнішньоекономічні угоди в першій половині сесії п’ятниці. Після обіду банки фіксуватимуть свої фінансові результати з торгівлі валютою, і основна частина операцій в цей період – це вже будуть угоди банків з власної валютної позиції.
Крім цього, на поведінку учасників ринку впливатимуть:
1). Продовження розрахунків Держказначейства з відшкодування ПДВ експортерам.
2). Посилення валютної лихоманки на зовнішніх ринках. На момент написання статті євро вже пробив психологічний рівень в 1,10 долара і перебуває на позначці 1,1015 долара з постійною активною зміною крос-курсу. Це опосередковано суттєво впливає на курс євро щодо гривні.
3). Поведінка спекулянтів. На зовнішній паніці через поширення коронавірусу і за рахунок перекосів попиту і пропозиції на українському міжбанку перед завершенням місяця у них з’являється чудовий шанс похитати ринок.
Ми не очікуємо особливої присутності іноземців на п’ятничних торгах (їхній інтерес зараз до ОВДП досить слабкий), і курсоутворення буде повністю залежати від поведінки місцевих гравців і Нацбанку. Так само, як і вчора, за наявності потенційного надлишку пропозиції на торгах – НБУ буде його викуповувати в резерви.
За нашими прогнозами, 28 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $210 млн при укладенні до 520 угод з коридором по долару в межах 24,45-24,65 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,50 / 24,52
Євро – 26,89 / 26,90
Російський рубль-0,3705 / 0,3709
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас