Компанія Ахметова знову подала заявку на експорт електроенергії в Молдову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Ахметова знову подала заявку на експорт електроенергії в Молдову

Фондовий ринок
240
Premier Energy SRL, найбільша в Молдові компанія в сфері розподілу та постачання електроенергії, отримала шість заявок на участь у тендері на закупівлю електроенергії з 1 квітня 2020 року.
Зокрема, заявки подали молдавська державна компанія Energocom, “Mолдавская ГРЕС” (Придністров’я), Fly Ren First Solar Park, Moldelectromontaj, а також українські ПАТДТЕК Павлоградвугілля” Рината Ахметова і DE Trading (структура ПАТ “Донбасенерго” Максима Єфімова)
“Після техніко-економічної експертизи, ми виберемо найкращу пропозицію. Підписавши контракт, ми передамо її на візування в Національне агентство з регулювання в енергетиці”, – сказав представник компанії.
За чинними контрактами до кінця 31 березня електроенергію Молдові, яка тільки на 27% забезпечує себе електроенергією самостійно, постачають Молдавська ГРЕС і “ДТЕК Павлоградвугілля”, вони ж здійснювали поставки в 2018 році.
Обидва постачальники продають електроенергію не безпосередньо, а через Energocom, яка відпускає її операторам по $54,2 за тис. кВт/год, закуповуючи у “Молдавської ГРЕС” і “Павлоградвугілля” в пропорції 85% на 15% по $52,4 і $64,4 відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас