Споживачі виграють від довгострокових контрактів на ринку електроенергії, - YASNO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживачі виграють від довгострокових контрактів на ринку електроенергії, - YASNO

Енергетика
527
Перший рік роботи постачальників в нових умовах ринку електроенергії можна вважати успішним. Відбувся анбандлінг – поділ функцій постачання електроенергії і розподілу між різними компаніями, перебудова договірної роботи з клієнтами, адаптація програмного забезпечення і сервісів пройшли без додаткових незручностей для споживачів. Про це розповів директор з розвитку бізнесу YASNO Олександр Онищенко.
YASNO як постачальник електроенергії і рішень з енергоефективності працює в нових умовах ринку таким чином, щоб запропонувати клієнтам найкращі ціни і умови розрахунків: забезпечує прогнозування графіка і закупівлю електроенергії на оптовому ринку, регулює небаланси і виконує всю технічну роботу з розрахунків з клієнтами і ринком.
“Як роздрібний постачальник, який працює і за вільними, і за регульованими цінами, ми залишаємося надійним партнером для клієнтів: підприємств комунальної сфери, бюджетних організацій і, звичайно, побутових клієнтів”, – зазначив Олександр Онищенко.
Зараз YASNO постачає електроенергію 3,5 мільйонам клієнтів у трьох регіонах – у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях. Всі продуктові пропозиції компанії – від енергоефективних наборів і енергосервісу, до зарядних станцій для електромобілів і сонячних дахових панелей – це внесок компанії в “зелений” енергетичний перехід і енергонезалежність України.
“Підвищення якості обслуговування клієнтів, дистанційні сервіси, новий формат приміщень для обслуговування клієнтів – енергоофіси, мобільні додатки – є основним фокусом розвитку YASNO. При цьому досвід минулого року дозволяє нам об’єктивно оцінювати наявні ризики і проблемні моменти, над якими всім учасникам ринку потрібно працювати”, – сказав Олександр Онищенко.
Ринок являє собою постійну прив’язку до “споту”, до цін ринку на добу вперед. Вже дозріла необхідність контрактів на довший, ніж “доба вперед”, період.
“Довгострокові контракти дозволять учасникам ринку спільно формувати цінові очікування, “фіксувати” позицію, дати початок розвитку фінансових інструментів, знизити волатильність і непередбачуваність на ринку електроенергії”, – сказав Олександр Онищенко.
Він підкреслив, що від цього виграють і споживачі, які зможуть вибрати більш відповідний ціновий пакет: фіксована ціна і можливість прогнозувати свої витрати, або прив’язка до ринкових індексів і “слідування” за ринком, а можливо – мікс того й іншого.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас